Bakom Kulisserna med Rasmus

Masmus, som vi brukar kalla honom, hade kunnat vara en av brandmännen från Nile city. Han är hunkig som sjutton, har ett stenhårt 6-pack men är samtidigt mjuk och len som en teddybjörn.

Hade jag varit tjej och varit tvungen att välja någon av oss tre så hade jag valt Masmus alla gånger. När man ser hur han är med sin tjej och deras barn så ser man att han är en sådan som gör världen till en lite bättre plats. Utan att vara mesig så är han jättesnäll och go och han blir aldrig arg, höjer rösten eller säger något elakt. Blir man osams med Masmus så är han den som sätter sig ned och börjar resonera kring varför man blivit osams, hur man kan lösa problemet och om vad man kan göra i framtiden för att förhindra att bli osams igen. Det är sällan bara en händelse som skapar ett gräl utan han säger alltid att det finns bakomliggande orsaker som ligger och skaver och sen är det någon speciell händelse som utlöser det hela egentligen. Därför vill han alltid att man ska vara rak och ärlig när det är något man stör sig på för att reda ut det direkt istället för att gå och älta det för sig själv och bli irriterad framöver.
Dessutom är han den som mest introducerat oss till bettingen och andra spel online. Det är han som tar reda på vilka siter som har bäst bonusar, vilka siter vi ska spela på och när det är dags att byta site samt vilken site vi då ska byta till. Utöver sport och betting så har han många andra roliga påhitt. Han har till exempel lärt oss grundläggande schackteori och tvingar oss att spela schack mot varandra på mobilen för att det tydligen är bra hjärngympa.
Han är den enda av oss som har barn och i många sätt verkar han vara den perfekta pappan. Han engagerar sig så otroligt och försöker hela tiden att göra roliga saker med sin dotter. Hon har ganska nyligen fyllt fem och hon kan redan cykla, simma, skridskor och spela piano. Varje helg är ett nytt projekt där hon får prova på nya saker, eller utveckla något hon redan testat och tycker är kul. Inte helt otippat är ridning favoritsporten och de åker ofta ut till stallet där de hjälper till att sköta en häst så dottern får lära sig att rykta, rida och allt annat som hör hästar till. De gör naturligtvis saker tillsammans hela familjen också men mamman har uttryckt att hon gärna får ett par timmars egentid då hon kan pyssla om sig själv och vila upp sig efter en hård vecka. Ofta resulterar hennes egentid i att hon plockar ordning lite hemma och lagar en riktig brakmiddag tills Masmus och Emma kommer hem men ibland ligger hon i badet och lyssnar på lugn musik eller har somnat i soffan.
Innan jag avslutar min lilla berättelse om Masmus så måste jag lägga till det kanske roligaste med honom. Jag har ju sagt att han aldrig blir arg och alltid är lugn och sansad. Det var lite av en överdrift. Det går att få honom arg, eller i alla fall irriterad, och det är genom att påstå saker om Starwars. Som att hävda att episode 1-3 är bättre än 4-6. Eller att skådespelarna gör en fantastisk insats i de första tre filmerna. Eller att bara hävda teorier om saker i filmerna som inte är bekräftade och godkända enligt den officiella starwarshistorien. Han är lite av en Starwarsnörd om man säger så.