Simon i fokus

Vi tänkte börja med att presentera oss själva på sidan så att om det kommer hit läsare som vi inte redan känner så kan det vara lite roligt, och artigt, att ge en ordentlig presentation av skribenterna här så att ni får en tydlig bild om vad vi är för lirare egentligen. För att gör det hela lite roligare så bestämde vi oss för att skriva presentationer av varandra. Vi känner varandra så pass väl att vi kan skriva varandras presentationer men kom också på att det inte alltid är så att man har en objektiv bild av sig själv så skriver man en presentation av sig själv så blir det lätt klyschigt och inte alltid sanningsenligt. Så vi gjorde så här, jag (Jocke), skriver Simons presentation, Simon skriver Rasmus och Ramus skriver min. Vi har också lovat varandra att inte hålla tillbaka med detaljerna och att försöka hålla oss sakliga och inte gå berätta de största pinsamheterna men heller inte undanhålla alla. Så här kommer vårt försök till att presentera skribenterna på den här sidan.

Simons presentation är den som kommer först eftersom det sannolikt är den roligaste. Han är lite av gruppens Wild Card. Jag och Rasmus har sedan ett par år tillbaka stadiga förhållanden och lever ett rätt alldagligt liv. Vi går upp på morgonen måndag till fredag, tar oss till jobbet, kommer hem och lagar mat med eller till tjejen, om inte hon kommit hem först och börjat med matlagningen, äter tittar på TV osv. Simpa å andra sidan, är singel, han är dessutom egen företagare och jobbet hans bjuder ibland på långa dagar, sena nätter och långa ledigheter. Trots att vi känner varandra utom och innan så vet vi inte riktigt vad sjutton det är han gör. Han är någon form av event planner/festfixare men han gör så mycket mer också. Vet ett par tillfällen då han varit DJ, någon annan gång har han inte planerat ett dugg utan bara varit montör och fixat med ljud och bild eller bara hjälpt till att bygga i ordning partyområdet. I vilket fall som helst så sommartid när det är festivaler och olika utomhus evenemang runt om i Sverige så ser vi knappt röken av honom på ett par månader för han reser land och rike runt och fixar och donar. På vintern är det lite lugnare men han håller sig sysselsatt ändå. Jobbet är i alla fall flexibelt och det gör att ibland när man ringer honom en lördag eftermiddag och frågar om han är sugen att haka på och ta en promenad eller käka något eller liknande, så kan han precis ha vaknat efter att ha varit ute på äventyr hela natten. Han har bland annat varit med och fixat arrangemanget kring Bråvalla festivalen dock är hans roll ganska liten där men det är ett av de största evenemang som han jobbat med.

Han är också lite av en Casanova och trots att han ännu inte haft så många förhållanden på över 1 år så har han nästan alltid någon form av förhållande. Han själv brukar skämtsamt säga ”Kärleken är bestående det är till vem som skiftar”.

Dessutom är han ett fysiskt vidunder. Vi har alla varit hyffsat fysiskt aktiva de senaste 12-15 åren men Simon är något extra. Vi spelar lite innebandy ibland och fotboll och går på gym någon dag i veckan. Simon gör allt detta, utöver det springer han ett par gånger i veckan, långdistanscyklar ett par gånger i veckan under sommarhalvåret och tränar gym ett par gånger utan oss. Personbästa på milen är 40 blankt och i år ska han satsa på att köra Vätternrundan på under 7½ timme. Anledningen till att han ska ta den tiden är att farsan hans skojade lite och sa att all den där träningen inte gör någon nytta och att han aldrig kommer ta farsgubbens tid på Vätternrundan som ligger på strax över 8 timmar. Simon bara flinade och slog vad med farsan om flera tusen kronor om att han inte bara kommer ta pappsens tid, han kommer krossa den med minst en halvtimme också. Så nu ska det hårdtränas.

Vill man få Simon att göra något som han själv inte är så sugen på, då gör man det till en utmaning och ett bett. Det funkar 10 gånger av 10. Han bangar aldrig på en rolig vadslagning. Simon är en speciell person. Han är en sådan där som har tusen saker att göra hela tiden och det känns som att han aldrig har en lugn sekund. Ändå verkar han aldrig bli stressad och kommer aldrig med ursäkter som ”det hinner jag inte” eller ”jag har tyvärr inte tid”. På något magiskt sätt får han allting att funka. Vi vet ännu inte hur sjutton han gör. Jag och Rasmus har ibland skojat om att han antagligen är en sådan där Terminator-robot som inte behöver sova och att det är hemligheten. Men den teorin har gått upp i rök flera gånger när han legat och snarkat som en gris på våra soffor efter blöta utekvällar.

Utöver allt ovan så är Simon en fantastisk vän. Han är alltid stöttande oavsett hur stort eller litet problem man kommer med till honom. Dessutom är han inte rädd för att visa känslor själv och han är inte en sådan som tycker att män inte kan kramas. Är man ledsen eller nere och behöver prata med någon gör man klokast i att åka till Simon och berätta. Man får både stöttande ord, förlag på lösningar eller förbättringsåtgärder och om det behövs får man kramar i mängder.